Acizii grași Omega-3 și Omega-6 sunt extrem de importanți pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor cu efect antiinflamator, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) accentuează inflamațiile. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Omul este „proiectat” genetic la un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate, consumul redus de pește de mare din zilele noastre și consumul excesiv de uleiuri vegetale și grăsimi animale bogate în Omega-6, acest raport s-a schimbat semnificativ în favoarea Omega-6 (1:8 - 1:32). Această modificare este cauza multor boli. Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului corespunzător este reducerea drastică a consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. În afară de uleiului de algă, uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3 nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci acid alfa-linolenic (ALA) în loc de Omega-3. Iar în organismul uman, acesta nu se transformă deloc, sau în foarte mică măsură, în acizi grași utili EPA și DHA.
La om, cea mai mare utilitate o oare Omega-3 din alge și de origine animală. Omega-3 vegetală (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, diminuând și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, care are, asemenea, efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul în exces de acid gras Omega-6 prin aportul de Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă... Se recomandă ca aportul de EPA și DHA să fie în principal asigurat din suplimente alimentare cu conținut de ulei de pește purificat și mai puțin prin consumul de pești de mare și fructe de mare, căci apele noastre azi sunt deja foarte poluate. În acest fel se poate obține cel mai mic aport de substanțe contaminante pe unitate de acizi grași EPA și DHA.
Principalele considerente pe care le-am avut în vedere atunci când am dezvoltat produsul nostru au fost:
- Să conțină acizii grași Omega-3 (EPA, DPA și DHA) în forma lor din natură, așa-numită formă trigliceridă și nu în formă de esteri etilici.
- Să putem introduce în organism o cantitate mare din aceste substanțe active, cu cât mai puțini poluanți.
- Să fie cât mai economic, fără a face compromisuri în detrimentul eficienței și purității.
- Să fie foarte stabil, excluzând oxidarea acizilor grași Omega-3 atât în organism, cât și în timpul depozitării.
Ținând cont de toate acestea, am decis utilizarea uleiului de pește purificat, iar pentru a obține o stabilitate cât mai mare, am utilizat o cantitate mare de mix natural de tocoferoli (cunoscut sub denumirea de complex de vitamina E) și extract de rozmarin fără camfor. Produsele cu capsule gelatinoase moi nu sunt economice, iar efectul corespunzător s-ar putea obține doar cu ingerarea a mai multor capsule, astfel că noi am ales dozarea cu lingurița. Gustul corespunzător l-am obținut prin adaosul de ulei citric natural.
Un litru din produsul nostru conține mai puțini contaminanți, decât o conservă de sardină obișnuită! Iar conținutul dozei zilnice (aprox. 10 ml) este de aprox. 1/100, în timp ce conținutul de acizi grași Omega-3 este de 5 x mai mare decât cea dintr-o porție de sardine sau de somon. Cu alte cuvinte, putem obține o unitate de acizi grași Omega-3 cu mai puțin de o sutime din contaminanții care s-ar regăsi în peștele pe care l-am consuma.
Uleiul de somon Q10 de la noi conține și coenzima Q10 obținută prin fermentație vegetală, formă care potrivit celor mai noi cercetări este cea mai corespunzătoare. Având în vedere că este diluat în mult ulei (10 ml conține 100 mg), și absorbția Q10 este excepțională. Biodisponibilitatea Q10 este accentuată și de conținutul bogat de d-limonenă naturală din uleiul citric din produs. În prezent nu există metodă naturală prin care biodisponibilitatea Q10 ar putea fi mai bună decât aceasta. (Produsele Q10 numite hidrosolubile sunt obținute cu ajutorul unei substanțe artificiale asemănătoare cu detergenții, iar în alte produse Q10 cu absorbție rapidă, efectul este obținut cu adaos de proteine de soia alergenice, care modifică structura peretelui intestinal.) În schimb, diluarea Q10 în grăsime/ulei abundent și d-limonena accentuează în mod natural biodisponibilitatea Q10.
Este imposibil de enumerat toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului corespunzător de Omega-3/6 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată cele mai importante avantaje aflate de cercetători, până în prezent:
Creierul și sistemul nervos
- Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.
- Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa creierului, dezvoltă creierul, mai cu seamă dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.
Sistemul cardiovascular
- Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.
- Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct și menține nivelul de trigliceride și tensiunea arterială.
Altele
- Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.
- Datorită efectului puternic antiinflamator se consideră eficient și în reumatismul articular.
- Ajută la păstrarea sănătății, luciului pielii și al părului.
- La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.
Conform cercetărilor consumul de coenzimă Q10 și un nivel ridicat de Q10 este bun în special pentru următoarele:
Sistem cardio-vascular
Crește fluxul sanguin, nivelul de oxid nitric și protejează vasele de sânge și împotriva atacului de cord. Medicamentele pentru scăderea nivelului de colesterol diminuează nivelul de Q10, astfel că prin aportul de Q10 scade și efectul secundar al acestora.
Creier și sistem nervos
Are efecte benefice în caz de migrenă, depresie și boala Parkinson.
Altele
Fibromialgie (dureri musculare de origine necunoscută), calitate slabă a spermei, boala Peyronie.
Uleiul de pește îl obținem de la pești mici, din ape sălbatice, nu din crescătorii (respectiv, uleiul de somon Q10 îl obținem din somon, care poate fi de crescătorie, din ape sălbatice sau din ambele surse). Materia primă – uleiul de pește purificat și amestecul de ulei de somon – o procurăm din Germania, de la un actor o companie de încredere a pieței germane și UE, dar asta nu înseamnă că provine din apele germane. Partenerul german importă uleiurile de pește din surse variate, în funcție de cum îndeplinesc cel mai bine standardele stricte de puritate și calitate. Nu există un loc de proveniență, acesta diferă de la caz la caz. De fapt, nici nu contează locul de proveniență, ci calitatea. Pentru noi este singurul criteriu, noi alegem mereu uleiul de pește de cea mai bună calitate și acordăm mare atenție cele mai favorabile valori EPA+DPA+DHA. Adică produsul cel mai pur și care are cel mai mare conținut de substanță activă. Un alt criteriu important este să fie în formă de trigliceridă. Aceasta este forma naturală și eficientă, forma de ester etilic nu este naturală și este mai puțin eficientă, dimpotrivă! Din păcate, cele mai multe uleiuri de pește sub formă de capsule au la bază ester etilic, chiar și cele în flacoane au adesea această formă. Puritatea uleiului de pește de la noi este exemplară, cantitatea de impurități proprie uleiurilor de pește este sub valorile detectabile, chiar și sub limitele prescrise în UE. (De exemplu, cantitatea de mercur și de alte metale grele nu atinge nici o sutime din limitele UE, iar alte substanțe toxice, cum ar fi reziduurile de pesticide și alți poluanți similari din apă, reprezintă o zecime sau mai puțin din ceea ce este lipsit de riscuri în conformitate cu standardele UE.)
Valoarea TOTOX a produsului este, la fel, foarte scăzută, în jur de 8.
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!