Atât noul nostru produs cu turmeric lansat recent, cât și produsele noastre cu turmeric mai vechi, care sunt disponibile de mai mult timp, utilizează cele mai bune două materii prime de curcumină disponibile în prezent. Iată ce le face atât de speciale și cum aduc beneficii corpului nostru.
Ce face turmericul să fie special?
Rădăcina de turmeric este folosită de cel puțin 4000 de ani în India și în țările învecinate. Este una dintre cele mai venerate plante medicinale și un ingredient esențial în multe dintre amestecurile lor de condimente. Proprietățile sale speciale au atras interesul oamenilor de știință și ca urmare, au fost efectuate tot mai multe cercetări.
Curcumina din turmeric, care este responsabilă de culoarea sa galbenă, este unul dintre cele mai bine documentate ingrediente active naturale, oferind un puternic sprijin antioxidant și antiinflamator pentru o gamă largă de probleme. Singura problemă este că curcumina administrată pe cale orală nu trece din tractul intestinal în sânge, iar pentru a fi benefică pentru întregul organism și nu doar pentru sistemul digestiv, trebuie să fie absorbită în sânge într-un anumit mod.
Cui îi sunt recomandate produsele cu turmeric?
Din fericire, există acum mai multe modalități de a introduce eficient curcumina pe cale orală în fluxul sanguin. Aceste preparate s-au dovedit a fi eficiente în multe cazuri, dincolo de problemele digestive. Dintre diferitele ajutoare de absorbție, noi am utilizat cele mai naturale și benefice metode, care au devenit și mai unice datorită propriilor noastre evoluții.
Suplimentarea cu curcumină a arătat rezultate promițătoare în următoarele cazuri:
- Ameliorarea artritei și a afecțiunilor asociate durerii cronice
- Reducerea anxietății și a simptomelor depresive (prin reducerea inflamației sistemului nervos)
- Alte afecțiuni asociate cu inflamația cronică, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer
- Efecte benefice asupra nivelurilor de lipide sanguine relevante pentru sănătate, enzime hepatice și alți markeri inflamatori, precum și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Care sunt principalele ingrediente active din turmeric?
Principalele substanțe active din turmeric sunt curcuminoidele. Dintre cele 3 tipuri de curcuminoide pe care le conține, curcumina este cea mai importantă. În plus față de curcuminoide, turmericul conține și componente ale uleiului esențial de curcumină, dintre care cele mai puternice sunt așa numitele turmeronele aromatice. Acestea îmbunătățesc, de asemenea, utilizarea curcuminoidelor, dar au și ele efecte benefice, cum ar fi efectele antiinflamatoare. Pe lângă curcuminoide și componentele uleiului esențial de curcumină (turmerone), turmericul conține și polizaharide antiinflamatoare solubile în apă, care s-au dovedit a fi eficiente în cazul afecțiunilor articulare, la fel ca curcumina.
Astfel, cele mai puternice și mai studiate componente ale turmericului sunt curcuminoidele, dar componentele uleiului esențial de curcumină (aromatice-turmerone) și polizaharidele solubile în apă ale turmericului sunt la fel de utile. Pentru a experimenta toate efectele pozitive ale curcuminoidelor, trebuie să alegem un produs care este cu adevărat foarte benefic.
Diferențe importante între diferitele produse cu turmeric
Ca în cazul tuturor formelor de administrare, eficacitatea unui preparat pe bază de turmeric este determinată de măsura în care ingredientele active ajung la organele/țesuturile/celulele asupra cărora sunt destinate să aibă un efect pozitiv.
Pentru ca curcuminoidele să fie utilizate de organism, acestea trebuie mai întâi să treacă prin peretele intestinal și apoi să li se permită să ajungă la nivelul corect în sânge cât mai mult timp posibil înainte de a putea intra în celule. Deoarece organismul nostru încearcă să secrete curcuminoide, nu este ușor să facem un produs să funcționeze. Pentru a realiza acest lucru, au fost încercate diferite tehnologii, combinând curcuminoidele cu alte substanțe sau îmbunătățind absorbția lor prin diferite metode.
Există multe produse care conțin curcuminoide, dar două dintre ele sunt cele care produc niveluri sanguine suficient de ridicate pentru a furniza curcuminoidele la celule într-un mod susținut: CurQfen® și BCM-95®/Curcugreen®.
Ce face produsul nostru unic?
Cu BioPerine® pentru o absorbție mai bună.
Există următoarele tehnici naturale, fără reacții adverse, de îmbunătățire a absorbției: unul dintre ingredientele active picante din piper și ardeiul iute, piperina, crește volumul de sânge în tractul intestinal, ceea ce favorizează în sine absorbția, dar reduce în același timp și activitatea enzimei hepatice P450, care descompune curcumina în produse de descompunere ineficiente. Într-un studiu clinic pe oameni, grupul care a luat extract de piper negru cu conținut ridicat de piperină, brevetat sub numele de BioPerine®, respectiv curcumină, a avut o cantitate de 20 de ori mai mare de curcumină în sânge, decât grupul care a luat aceeași cantitate de curcumină fără BioPerine®. În plus, BioPerine® ajută curcumina să treacă prin bariera hemato-encefalică, astfel încât poate avea un efect benefic asupra creierului și sistemului nostru nervos.
Conține și extract de ghimbir
Ca și piperina, gingerolii extrași din ghimbir acționează în același mod, pentru a crește biodisponibilitatea curcuminei, deși acest lucru nu a fost testat clinic, ci doar pe animale. Cu toate acestea, s-a dovedit clinic că extractul de ghimbir, care este de asemenea standardizat în gingeroli, are un puternic efect antiinflamator, cu un mecanism similar cu cel al curcuminei. Nu este de mirare: cele două plante sunt înrudite. Interesant este că în medicina veche indiană Ayurveda, turmericul este folosit de mii de ani în combinație cu un adjuvant de absorbție numit trikatu, care conține piper negru, piper lung și ghimbir, adică piperină și gingerol.t
Beneficiile Curcugreen/BCM-95
Cea mai bună și mai naturală soluție a fost dezvoltată de curând: curcuminoidele sunt amestecate cu o versiune specială de ulei esențial de turmeric (cu un conținut ridicat de turmeronă aromatică, extrasă la rece și fără substanțe chimice), amintită mai sus, iar acest complex special de ulei esențial și curcuminoide este apoi micronizat, producând efectiv un extract cu spectru complet de materie activă. Acesta este brevetat cu denumirea de CURCUGREEN® și BCM-95®. S-a făcut o comparație a acestuia cu complexul piperină-lecitină-curcumină (cu metodele existente de absorbție îmbunătățită) și s-a constatat că acesta a fost capabil să elibereze de peste 6 ori mai multă curcumină în sângele persoanelor participante la studiu! Ceea ce înseamnă că acesta nu numai că îmbunătățește pur și simplu absorbția curcuminei într-o măsură atât de mare, ci are și efecte antioxidante și antiinflamatorii ca cela ale componentelor turmerone ale uleiului esențial de turmeric! Însă, așa cum se zice, pofta vine mâncând: nu demult, efectele extraordinare ale CURCUGREEN® au fost demonstrate și la pacienții cu boala Alzheimer, cu artrită reumatoidă și osteoartrită. Ceea ce dovedește că a ajuns, într-adevăr, în fluxul sanguin (și astfel și la articulații), ba mai mult, a trecut și de bariera hemato-encefalică, pentru a ajunge în creier (Alzheimer).
1 g de CURCUGREEN® crește nivelul de curcumină din sânge, mai mult decât o fac 12 g de extract convențional de curcuminoide (95%) - la o masă bogată în grăsimi, cu timp de tranzit lent, favorabil absorbției!
Cui recomandăm GAL Curcugreen?
Conform stadiului actual al științei, produsul nostru GAL Complex de turmeric oferă cea mai bună soluție disponibilă, dar am păstrat și fostul nostru produs GAL Curcugreen Forte ca soluție stabilă care a fost bine dovedită în trecut. Recomandăm tuturor celor care nu înregistrează îmbunătățiri suficiente după utilizarea produselor anterioare să încerce cu încredere noul GAL Complex de turmeric!
Dozare
Se recomandă administrarea a 1 capsulă în timpul mesei.
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
Surse
1. United States Department of Agriculture: „Sugar: World Markets and Trade” Foreign Agricultural Service, November 2013
2. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO): Milk Production in India and the United States from 2005 to 2011; FAO-STAT. June 4, 2013. (http://faostat.fao.org)
3. V. Mohan, G. Radhika, P. Vijayalakshmi, V. Sudha: Can the diabetes/cardiovascular disease epidemic in India be explained, at least in part, by excess refined grain (rice) intake? Indian J Med Res 131, March 2010, pp 369-372
4. Bengmark, S.: Plant-derived Health-Effects of Turmeric and Curcumenoids Kuwait Medical Journal 2006, 38 (4): 267-275
5. Shiyou Li, Wei Yuan, Guangrui Deng, Ping Wang, Peiying Yang, Bharat B. Aggarwal: Chemical Composition and Product Quality Control of Turmeric (Curcuma longa L.) Pharmaceutical Crops, 2011, 2, 28-54
6. Srinivas L, Shalini VK, ShylajaM. Turmerin: a water soluble antioxidant peptide from turmeric [Curcuma Longa]. Archem Biochem Biophys. 1992 Feb 1; 292 (2): 617-23.
7. http://examine.com/supplements/Curcumin/
8. Reji Kizhakkedath: Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis. Molecular Medicine Reports, DOI: 10.3892/mmr.2013.1661
9. Chandran B, Goel A. A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis. Phytother Res. March 9, 2012 doi: 10.1002/ptr.4639
10. Antony B, Kizhakedath R, Benny M, Kuruvilla BT. Clinical Evaluation of a herbal product (Rhulief™) in the management of knee osteoarthritis. Abstract 316. Osteoarthritis Cartilage. 2011;19(S1):S145-S146.
11. Baum L et al. Six-Month Randomized Placebo-Controlled, Double-Blind, Pilot Clinical Trial of Curcumin in Patients with Alzheimer’s Disease. Journal of Clinical Psychopharmacology. Vol 28, Number 1, Feb 2008 pg 110-114
12. Belcaro et al: Efficacy and safety of Meriva®, a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Altern Med Rev. 2010 Dec;15(4):337-44.
13. Garcea et al: Consumption of the putative chemopreventive agent curcumin by cancer patients: assessment of curcumin levels in the colorectum and their pharmacodynamic consequences. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Jan;14(1):120-5.
14. Preetha Anand, Ajaikumar B. Kunnumakkara, Robert A. Newman, and Bharat B. Aggarwal: Bioavailability of Curcumin: Problems and Promises Mol. Pharmaceutics, 2007, 4 (6), 807-818• DOI: 10.1021/mp700113r
15. Shaiju et al: Pharmacokinetics of Curcumin Conjugate Metabolites in Healthy Human Subjects Cancer Epidemiol Biomarkers Prev June 2008 17; 1411
16. Singh et al: Piperine : A Bioenhancer International Journal of Pharmacy Research and Technology 2011 1(1) 01-05
17. Unibar Corporation: CurQnetic™ Bioavailability Studies (http://unibarcorp.com/research)
18. Khajuria és et al (2003) In-house study for a patent work
19. Wigler I, Grotto I, Caspi D, Yaron M: The effects of Zintona EC (a ginger extract) on symptomatic gonarthritis. Osteoarth Cartilage. 2003 Nov;11(11):783-9.
20. Grzanna R, Lindmark L, Frondoza CG: Ginger--an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. J Med Food. 2005 Summer;8(2):125-32.
21. Antony et al: A Pilot Cross-Over Study to Evaluate Human Oral Bioavailability of BCM-95®CG (Biocurcumax™), A Novel Bioenhanced Preparation of Curcumin Indian J Pharm Sci. 2008 Jul-Aug; 70(4): 445–449.
22. Grant KL, Schneider CD. Turmeric. Am J Health-Syst Pharm 2000; 57:1121-1122.